vrijdag 1 april 2011

J'adore Paris!!


Ik ben onlangs weer naar Parijs geweest, dit was mijn 3e bezoek aan de heerlijke stad (ok 4e keer als je Disney meerekent) en nog steeds raak ik niet uitgekeken en zie ik steeds weer nieuwe dingen.
Ik heb geen shoplog ervan gemaakt, maar wel een aantal leuke foto's (klik op de foto voor een vergroting). Kijk je mee?Als er iets is wat Parijs siert zijn het de prachtige en vooral schone winkelstraten. Wat kun je daar ontzettend geweldig shoppen zeg! Het is een erg goed onderhouden stad met mooi gebouwen. De reden waarom Parijs nog zoveel authentieke gebouwen heeft is omdat het niet plat is gebombardeerd tijdens de 2e wereld oorlog en dat komt door een generaal genaamd Dietrich von Choltitz en zijn grote liefde voor deze stad.. en dat is nog steeds te zien!

Vanuit de metro, waar we gretig gebruik van hebben gemaakt, een prettige en goedkope manier om door Parijs te reizen, liepen we hier richting Place l'Opera. Waar het schitterende gebouw "Academie Nationale de Musique" staat herkenbaar van zijn gouden beelden op het dak. 

Vanuit daar liepen we door naar het geweldige warenhuis "Printemps" 1 woord... wauw! Als je de kans krijgt moet je daar 's gaan kijken! Daarnaast schijnt een heel bekend warenhuis te liggen genaamd "Galeries Lafayette" dit hebben we helaas niet gezien.. volgende keer dan maar :-D


Pitstopje onderweg... Starbucks... off course hoe kan het ook anders met zo'n Starbucks-fanaat. En een lekkah puntje Cherry Cheesecake.. ok hier niet zoveel meer van over ;-)


Toen we doorliepen kwamen we bij een hofje van appartementen en daar zat een duif regenwater te drinken uit de voegen... ik vond het zo'n grappig gezicht dat ik deze Parijse duif even op de foto wilde zetten...


Een aantal passen verder liepen we eigenlijk per ongeluk een passage binnen, genaamd "Passage Verdeau" Hele bijzondere winkeltjes, van poppenhuisspulletjes tot boeken, bijzondere sieraden en schattige restaurantjes.. alsof je in een film oude film bent belandt maar toch met een modern tintje!1 van die winkels waar we toch echt even naar binnen moesten was dit vrolijke winkeltje. Achteraf bleek dit een keten te zijn en verkopen er verse koekjes, bonbons, noga en snoepjes.. niet goedkoop maar errug lekker! Een pond koekjes kostte dan zo'n € 14,-. Als je zin en tijd hebt, snuffel dan 's rond op de website http://www.la-cure-gourmande.com/Op dag 2 zijn we naar het Louvre gegaan. Dit is toch wel een enorm groot museum! Dit was ons 2e bezoekje aan het Louvre, 4 uur rondgelopen en nog steeds maar een stukje gezien. Prachtige om al die oudheden te bekijken maar ook de vele schilderijen uit verschillende landen en eeuwen. Je ziet wel verschil tussen de eeuwen door. Ik heb hieronder 2 grote beelden op de foto gezet omdat dat toch makkelijker te fotograferen is, je mag nl nergens je flitser gebruiken in het Louvre (de foto direct hieronder heb ik dan wel met een telelens genomen, omdat het beeld heel hoog stond en op een pilaar).
Nou en daar was ze (of hij is nog steeds niet duidelijk) Mona Lisa! Wat een volk om dit schilderijtje ter grootte van een A3! 1 hele wand met mega beveiliging en dranghekken eromheen, ik heb dit keer weer geprobeerd er een foto van te maken en echt zelfs met de telelens geprobeerd, maar sjee.. wat een gedrang! Gewoon niet te doen! Wat ik toch wel fascinerend vind is het verhaal achter bepaalde voorwerpen. Tegenover de Mona Lisa hangt "Het Laatste Avondmaal" ook van Leonardo Da Vinci. Dat is toch wel een contrast qua grootte van de Mona Lisa. In de film (en het boek uiteraard "The Da Vinci Code" zie je stukje uit het Louvre en wordt en een bijzonder verhaald verteld over Het Laatste Avondmaal" een aanrader mocht je 'm nog nooit gezien hebben.


We wilden graag terug naar de PassageVerdeau om daar te lunchen en kwamen onderweg nog wat leuke winkeltjes tegen waaronder deze chocolaterie...


Dit winkeltje had hele bijzondere ontwerpen in de etalage staan. Ik vond deze jas zo leuk en maakte er sneleen foto van... vond de dame van het winkeltje niet tof haha! Jammer dan heb 'm toch gehouden ;-)

Hier hebben we dus geluncht, een lief theezaakje waar we een verrukkelijk stuk Quiche Lorraine aten met een lekker theetje erbij... jummie!


Na de lunch zijn we doorgelopen naar een hele bekende winkelstraat.... geweldige winkels, zien en gezien worden.. niet geheel mijn ding, hou niet zo van die hele grote ketens, als moet ik zeggen dat de Sephora dan wel geweldig was!


Kortom 3 heerlijke daagjes, waar ik erg van heb genoten!

Zijn jullie weleens in Parijs geweest en wat zou je aanraden om zeker 's te bekijken?

11 opmerkingen:

 1. Super gaaf! Ben zelf drie keer naar Disneyland geweest, maar juist nog nooit naar Parijs zelf. *Schaaam*

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Blij voor je dat je een erg leuke tijd hebt gehad :D Mooie en leuke foto's :D En ja, ben al eens naar Parijs geweest en ook Disneyland, hehe :D

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gave foto's heb je gemaakt! Ik ben echt verliefd op Parijs! I love it ben er zelf nu 2 keer geweest en ben ook 2 keer in disney geweest ;) dus in totaal vier keer :P Wil zoo graag snel weer een keer heen want is voor mij echt al 4 jaar terug dat ik in Parijs zelf ben geweest

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Haha die duif! Ik wil ook weer eens naar Parijs, het is te lang geleden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ziet er erg leuk uit! Zelf ben ik er maar 1x geweest...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ziet er allemaal super gezellig uit, fijn dat je het leuk hebt gehad.. ♥ Hihi die duif!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Paris..!! Echt een heerlijke stad... En mooie foto's heb je gemaakt! Ik was er laatst heel ff op doorreis... Maar weer ff snel een tripje plannen nu ik dit zo zie.. Keep up the good work!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Staat nog in my vakantie besteminglist

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik ben er ook al een aantal keer geweest en ik vind het er ook geweldig! Maar ik hou sowieso erg van grote steden. Ik ben ook een keer naar het Louvre geweest en wil daar zeker nog eens naar terug (maar dan zonder vriend die niet geinteresseerd is in kunst/geschiedenis!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ziet er echt super leuk uit! Prachtige stad is Parijs! Je hebt echt super mooie foto's gemaakt! Fijn dat je zo onwijs genoten hebt! :D

  BeantwoordenVerwijderen