woensdag 10 april 2013

Aleppo Soap scrubwashand van webshop Olijverie.nl

Ik ben groot van van scrubben, ik test ook graag alle soorten producten uit op het scrub-gebied.
Een poos geleden ging ik met mijn moeder naar een hammam badhuis en werd ik werkelijk fantastisch gescrubt. Eerst werden we ingezeept met olijfzeep, vervolgens moesten we in een stoomcabine gaan zitten. Pas toen alle porietjes open waren werden we gescrubt. Dit ging met een speciale washand die we mee naar huis kregen.... echter is deze al snel kapot gegaan... 
Van de week kocht ik een nieuwe bij Olijverie.nl, lees hieronder mijn ervaringen van deze nieuwe aanwinst.


Wat ik zo leuk vind is hoe het verpakt zit en het lieve kaartje erbij. Daarnaast een leuke keyhanger.

De info van Olijverie.nl:
Deze `vrouwelijke` scrubwashand is lichtruw van structuur en gemaakt van Engels viscose. Dit type washand wordt ook veel gebruikt in de traditionele hamams omdat het fijn is van structuur en niet te ruw. Zeer geschikt voor de gevoelige en delicate huid! Ideaal om te combineren met een scrubzeep zoals de `black soap` maar kan ook zonder scrubzeep gebruikt worden. Het helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en geeft de huid haar natuurlijke glans weer terug. Geschikt voor lichaam en gezicht (echter: let er wel op bij het gezicht dat je `m voorzichtig behandelt omdat de huid daar dun is). Formaat: 13x22 cm. Hoe te gebruiken: (leg voor het allereerste gebruik de washand in heet water) Maak de washand nat en masseer je hele lichaam, of juist op de plekken waar het nodig is. Combineer het bij voorkeur met een scrub of massagezeep. Spoel je lichaam daarna af met warm, schoon water. Deze washand kan door de brievenbus waardoor de verzendkosten een stuk lager zijn dan bij pakketpost!
Qua structuur vind ik 'm erg fijn, niet te grof. Je ziet als je zachtjes over je huid gaat al meteen de dood huidcelletjes op het washandje achterblijven. Als je huid wat geweekt is van het douchen rub je als het ware de dode huid weg en wat overblijft is een stralend zacht huidje.
Als je na het douchen op je natte huid wat olie aanbrengt heb je echt een herboren gevoel!

Hier kun je redelijk goed de structuur zien.

Mijn oude scrubwashand was iets grover maar ging zo snel kapot, deze is van een stuk betere kwaliteit. Olijverie.nl verkoopt ook nog een luxere versie met geitenhaar. 
Ik heb ook van die simpele scrubwashandjes liggen die je bijna in iedere drogist wel kan kopen maar dat is niet vergelijkbaar met deze scrubwashand. Qua prijs viel het me reuze mee, hij is te koop voor € 4,99 en betaald voor alleen de washand maar € 1,65. 

Mijn tips voor het gebruik van een scrubwashand en waarom scrubben:

• Nu we weer richting het goede weer gaan en je het zonnetje op je huid wil laten schijnen wordt je beter bruin met een gescrubt huidje, de dode huidcellen zijn verdwenen en kan de zon beter zijn werk doen op je pigmentcellen.

• Je huid kan beter gevoed worden als je dode huidcellen verdwenen zijn, ga maar na als je als het ware een dood velletje op je huid laat liggen kun je smeren wat je wil maar de voeding en vetten trekken er niet in.

• Door het masseren van je huid verbeter je de bloedsomloop en kunnen afvalstoffen beter afgevoerd worden, je huid is immers het grootste orgaan van je lichaam, net als inwensig moet je uitwendig net zo goed voor je lichaam zorgen.

• Je kunt 'm nat gebruiken met bv een goede zeep of droog. Als je 'm droog gebruikt masseer dan wel een stuk zachter, wat is het effect hiervan: je gebruikt 'm als het ware als een huidborstel. Je begint bij de zolen van je voet en in lange glijdende beweging omhoog naar je hart. Hierdoor verbeter je de de circulatie en versteviging van je huid. Je ontgiftig je huid omdat de bloedcellen en je lymfekanalen activeert. Het voordeel van een droge huid borstelen is dat het effect groter is dan een natte huid.

• Let wel op bij spataderen, een gescheurde huid, en je gezicht.

Persoonlijk herhaal ik dit meerdere malen per week. Hier kun je de scrubartikelen van Olijverie.nl vinden en uiteraard nog meer mooie producten. Volg je ze op twitter dan ontvang je een kortingscode van € 10,- 
Gebruiken jullie weleens scrubs of scrubwashandjes?

Liefs Heidi


6 opmerkingen:

  1. Heel erg interessant, het heeft in ieder geval mooie beloftes!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk! Ik ga ook maar is een kijkje op de website nemen. Ik gebruik zelf ook aleppo zeep alleen dan een speciaal stuk zeep voor het gezicht omdat ik last van acne had, ik bestel deze bij www.weallloveit.nl

    BeantwoordenVerwijderen