donderdag 17 maart 2011

Dag- en nachtcrème met Argan olie en kokosextract

Enige tijd geleden heb ik bij Roxanne van "Liefde voor Beauty"meegedaan met een winactie en won een crème met Argan olie van "Amalia beauté Paris". Er zijn een aantal varianten van de dag- en nachtcrèmes met extra extracten en ik kreeg de variant met kokosolie toegestuurd.


Bekend als één van de meest zeldzame oliën ter wereld, Argan olie wordt gewonnen uit de noten van Arganboom, die traditioneel is voor Marokko. De Argan olie wordt al eeuwen gebruikt door vrouwen uit Zuid-Marokko. Argan olie is rijk aan essentiële Omega 6 vetten en vitamine E anti-oxidanten, die wordt aangeraden bij vroegtijdige uitdroging van de huid. Het bestrijdt vroegtijdige huidveroudering en geeft glans aan de huid door de hydratering te bevorderen. De huid vindt comfort, flexibile zachtheid, glans en vitaliteit. De olie van ARGAN is ook effectief om droog en beschadigd haar te voeden en herstellen.
Argan olie wordt ook wel het goud uit Marokko genoemd, je ziet en leest tegenwoordig veel meer over de "magische" olie, tevens in de combinatie met kokosolie is het een zeer prettige crème. Kokosolie heeft beschermende werking onder andere tegen uitdroging en bij zonnen. Het wordt snel wordt opgenomen door de huid en laat en geen vettige laag achter. Kokosolie is licht zuurvormend, wat goed is voor de pH balans van de huid. Het laurine- en capryl zuur in kokosolie hebben een anti microbiële en schimmeldodende werking op de huid. De ontstekingsremmende werking van kokosolie kan ook perfect werken bij psoriasis en eczeem.



Ik denk door de combinatie van deze 2 prachtige oliën dat hij inderdaad heel goed voor zowel de dag en de nacht kan worden gebruikt, omdat ie en helend en beschermend werkt en ik vind 'm inderdaad snel intrekken. Ik gebruik 'm zelf nu als nachtcrème, overdag gebruik een crème echt voor bescherming en omdat ik graag mijn huid "wakker" wil maken en te laten werken door middel van 2 verschillende crèmes. Ik ben tot nu toe erg tevreden over de crème, hij voelt lekker aan en ruikt ook lekker, niet te overheersend. 

Ik ben zelf aan het denken om deze crèmes aan mijn webwinkel toe te voegen, ze staan voor kwaliteit wat ik als vereiste heb voor de verkoop van huidverzorging. Ook qua prijs ligt de crème goed, de winkelprijs is € 11,- 

 Op Amalia beauté Paris vindt je meer informatie over deze crème en andere prachtige "BIO" producten!

Hebben jullie al 1 van deze crèmes uitgeprobeerd?




14 opmerkingen:

  1. Dat klinkt als een fijne crème, ben er nu wel nieuwsgierig naar :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat klinkt echt heel erg fijn! Ik had nog nooit van dit merk gehoord! Ik hou dit in mijn achterhoofd :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ken deze cremes niet, maar ken arganolie wel goed. Heb het tijdens mijn reis door Marokko ook echt gemaakt zien worden. Ik vind het heel bijzonder spul en ben ook dol op kokos. Moeder natuur beloont ons met zoveel heerlijks ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dat lijkt me een erg fijne cream! leuk idee om aan je shop toe tevoegen! je webshop gaat volgens mij super!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik ben ook erg tevreden met deze cream maar ik heb de roze

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat klinkt erg goed.
    Dit is ook nieuw voor mij, maar misschien ook maar eens over denken om hem aan te schaffen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Heerlijk, crèmes en gels en milks met cocos. Zalige geur vind ik!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat is de volledige ingredientenlijst?

    Zou het heel jammer vinden moest hij paraffinium liquidum of paraffine bevatten!

    M.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kende deze creme nog niet maar het klinkt onwijs goed.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Nice! Ik had de creme gezien op http://www.arganolie.nl maar wist niet zeker of ik het ging proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
  11. heel goed! ik zag deze op http://www.arganlife.eu

    BeantwoordenVerwijderen