zaterdag 30 juni 2012

Parfum: Acqua di Gioia Essenza


Nadat ik toch echt tot de conclusie was gekomen dat mijn geliefde Miss Dior Cherié tot de laatste druppel uit het flesje geperst was, werdt het tijd dat ik naar de winkel hopte en me een nieuwe parfum cadeau ging doen... deze keer geen Miss Dior Cherié... ik heb gekozen voor een lekker fris en vrouwelijk zomer geurtje... Acqua di Gioia Essenza :-)



Acqua di Gioia Essenza door Giorgio Armani is een "bloemen" geur voor vrouwen. Acqua di Gioia Essenza werd gelanceerd in 2011. 


De top noten zijn: Amalfi citroen (een citroen die voorkomt in Zuid-Italië), roze peper en munt, de middelste noot is jasmijn. De basis noten zijn Virginia ceder, Cashmeran en suiker.
Cashmeran heeft een unieke poederachtige, musky geur. Het werd specifiek ontworpen om de fluwelen gevoel van kasjmier op te roepen. Dit is een complexe, genuanceerde, wulpse geur samengestelde die kruidig, fruitig, chypre (houtachtig), Balsamico (is een azijnsoort en wordt van Trebbianodruiven gemaakt, die groeien in Modena, Noord-Italië), vanille en bloemen noten bevat. Het is sterk aromatisch en wordt meestal gebruikt als een basis noot, diepte en sensualiteit aan parfum composities toe te voegen.



Persoonlijk vind ik het erg leuk om te zien hoe zo'n geur is opgebouwd, wat het precies is wat je zintuigen doet prikkelen en uiteraard ook wat zo'n geur "doet" op mijn huid, aangezien we allemaal een verschillende zuurte van onze huid hebben, kan de geur enorm verschillen per persoon.
Ik vind deze geur niet heel zwaar en overdreven zoet en redelijk geschikt is om aan je collectie toe te voegen... waarom met warme en zwoele zomernachten ;-)


Heb jij de geur al eens geprobeerd? :-)


2 opmerkingen:

  1. Deze is zooooo zalig en blijft ook lekker lang hangen :) heb manlief getrakteerd op acqua di gio essenza voor mannen mmmmm

    zo crystaliciousss

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heerlijk luchtje ! Hard onderweg mn lijfgeur te worden :)

    BeantwoordenVerwijderen