dinsdag 25 februari 2014

Recept: hartige taart van kip en zachte geitenkaas


Ik ben dol op hartige taartjes en wat is er nou lekkerder dan ze zelf te maken!
Vandaag heb ik een hartige taart gemaakt van bladerdeeg, gevuld met groenten, kip en zachte geitenkaas. Ik heb het recept voor jullie uitgewerkt :)



Koken voor mij is logisch denken en gevoel, ik gebruik niet vaak een kookboek en dat heb ik voor dit recept ook niet gedaan. Het is supermakkelijk om een hartige taart te maken. Je kunt het maken voor de lekkere trek, of als hoofdgerecht. Een lekkere salade erbij en klaar!

Ik wilde een simpele en gezonde taart maken en ik moet zeggen, hij was errug smakelijk ;) Ik heb gekozen voor een kleinere taart voor 2 personen of eventueel voor 6-8 puntjes.

Wat heb je nodig:

Een springvorm met een diameter van 20 cm
6 bladerdeegblaadjes
Een handjevol spinazieblaadjes
Een handjevol champignons
3 stengels lente-ui
1 kipfilet
40 gram zachte geitenkaas
2 middelgrote eieren
Een theelepel (gerookte) paprikapoeder
Zout
Olijfolie

Als eerste vet je de bakvorm in met wat olijfolie en verdeel je 5 van de ontdooide blaadjes bladerdeeg over de vorm.



Verdeel wat blaadjes spinazie tot de bodem is bedekt, 1 laagje is genoeg.


Snijd de kipfilet en de champignons in stukjes, vervolgens de lente-ui in kleine schijfjes.
Voeg alles samen in een kom en verkruimel de zachte geitenkaas en voeg deze toe. Ik koop de zachte geitenkaas altijd bij de lidle maar ik neem aan dat deze in elke supermarkt verkrijgbaar is. Tipje: geitenkaas is ook heerlijk door een salade of op de boterham omdat het een vrij zachte smaak heeft. 

Voeg vervolgens de paprikapoeder en het zout (naar smaak) toe tezamen met de eieren. Ik heb gerookte paprikapoeder gebruikt, deze is wat voller van smaak en superlekker. Ik heb het gekocht bij gekruid.nl
Meng alles goed door elkaar en verdeel het over de springvorm.


Breng op dezelfde manier weer een laagje spinazie op het geheel en krul de rand iets naar binnen.


Snijd het laatste bladerdeeg blaadje in reepjes en leg ze over de laagjes aan. Ik ben meer van de Franse slag zoals je ziet ;) als finishing touch kun je wat ei over de bladerdeeg strijken.


Zet de vorm in een voorverwarmde oven van 220 graden en bak 'm in circa 50 minuten klaar.
Ik prik er zo nu en dan wat gaatjes in met een satéprikker om te kijken of ie goed gaart.




En voila! Een lekker hartig taartje om van te smullen! En ook nog gezond! Heb je leuke suggesties om toe te voegen of vervangen, let me know!
Eet smakelijk!

See you soon xoxo Heidi




1 opmerking: