zondag 28 november 2010

Biodermal dagcrème voor de droge huid...

Vandaag mijn review van de Biodermal Droge huid dagcrème....

Onlangs had Biodermal via twitter een rondvraag om je kandidaat te kunnen stellen voor het testpanel. Ik was 1 van de gelukkige en kreeg al snel een potje (nu ja potje ;-) 50 ml aardig potje) binnen.

Ik wilde er al eerder een review over schrijven, helaas ontbreekt het mij de tijd soms dat ik weinig tijd voor mijn blog heb... achteraf misschien maar goed, ik heb even de tijd gehad om de crème uit te testen :-)


Wat beloofd deze crème: "Het is een crème die erg geschikt is voor gebruik in de herfst en winter. Wind, kou en centrale verwarming kunnen de huid uitdrogen. Deze dagcrème voedt en verzacht de droge huid optimaal en bied bescherming tegen vroegtijdige huidveroudering. Zo voelt de huid weer glad, soepel en gezond aan."

Een droge huid heeft een tekort aan vet, gaat vaak ook gepaard met een vochtarme huid. Het is de bedoeling van deze crème dat beide worden aangevuld.

De crème is is dermatologisch getest en pH neutraal. 

Het bevat kukuiolie, wat is dat precies: "De Kukui olie komt van de noot van de tropische kukuiboom, die hoofdzakelijk voorkomt in Hawaï, Tahiti, Indonesië en Maleisië. Is rijk aan essentiële vetzuren. Prachtige olie voor de gevoelige, rijpe, beschadigde, gerimpelde huid. Extra toevoeging van Vitaminen A, C, en E is noodzakelijk om de olie te stabiliseren. De Kukuiolie wordt gemakkelijk door de huid geabsorbeerd. Een prachtige massageolie. Olie wordt al eeuwen gebruikt door de Hawaiianen, voornamelijk bij de behandeling van zeer droge huid, psoriasis en acne."

Daarnaast bevat de crème plantaardige karitéboter, wat is dat precies: "Deze plantaardige boter wordt bekomen van een plant die gekend staat als de boom van gezondheid en jeugd, en die spontaan groeit in het gebied in Afrika tussen Senegal en Nigeria. De boter wordt gewonnen uit de noten van de boom en heeft een halfzachte consistentie. Karitéboter is zeer rijk aan onverzadigde vetzuren, vitaminen en verzepende bestanddelen.
Het bevat antioxiderende, huidbeschermende, verzachtende en genezende eigenschappen. Karitéboter is zeer vergelijkbaar met menselijke talg en wordt aldus gemakkelijk opgenomen door de huid. Het vormt een lichte beschermende laag op de huid, wat de huid toelaat om te ademen zonder gedehydrateerd te raken, en het beschermt de huid ook tegen de koude, wind, water en vervuiling." Karitéboter is te vergelijken met sheaboter.

Ook bevat de crème vitamine E, C en UV filter, deze beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering en beschermende tarweproteïne en allantoïne, wat is dat: "Allantoïne komt in de natuur in tarwekiemen en smeerwortel voor en is zeer geliefd in de cosmetica- en farmacie-wereld.
Allantoïne zou beschadigd weefsel tot het vormen van nieuw weefsel prikkelen en deceldeling stimuleren.
Hoe gebruik je de crème: 's Ochtends licht inmasseren op een goed gereinigde huid van gezicht en hals.


Mijn ervaring: hoewel ik deze crème gekregen heb van Biodermal is het wel van belang dat ik hier een eerlijk review over schrijf. Ik vind het een heerlijke crème, hij is goed aan mij besteed omdat ik een droge huid heb en toch stiekem al tegen de 30 jaar aan zit, het tegen gaan van huidveroudering is dus niet weg ;-) Hij ruikt goed, trekt snel in en ik zie nu na een week gebruik dat mijn huid minder droog en egaler wordt. Ik kan 'm dus zeker aanbevelen! Qua prijs ligt deze crème (wat ik op het internet heb kunnen vinden) ronde de € 15 euro. Goed betaalbaar dus. 

Ik wil Biodermal bedanken voor het toesturen en kennismaken van dit product!

Spreekt de crème jullie aan, of hebben jullie 'm al uitgeprobeerd? Ik hoor graag jullie mening :-)

liefs xoxo Heidi

4 opmerkingen:

  1. Had er al eerder over gelezen en hij klinkt best interessant vind ik :) Bedant voor de review :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lijkt me een hele fijne creme. Ik heb wel de cremes voor de gevoelige huid en daar ben ik erg enthousiast over! Leuk geschreven weer:D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leuk! Ik heb ook een crème van Biodermal opgestuurd gekregen (samen met nog 2 dingen) en ik ben er ook positief over! Binnenkort ook een review over de crème.

    BeantwoordenVerwijderen