vrijdag 7 januari 2011

Bracelet Boutique... artistic musthaves!!

Bracelet Boutique... een webshop waar alleen armbanden verkocht worden... armbanden geïnspireerd op kunstwerken....

 
Na al een poos twitter contact te hebben met Yvonne, de eigenaresse van deze prachtige webshop, vroeg ze mij heel voorzichtig of ik een stukje wilde schrijven over haar webshop... uiteraard hyperenthousiast zei ik meteen ja, wat een eer! Lieve Yvonne heeft me dezelfde dag nog 3 prachtige exemplaren toegestuurd, en heb ik er een review voor jullie van gemaakt :D

Wat deze armbanden bijzonder maakt is dat ze allemaal de titel van een kunstwerk dragen. De keuze van het bijbehorende kunstwerk wordt geïnspireerd op de materialen, vorm en/of kleur van de armband. Uiteindelijk levert dit prachtige combinaties op. Bij elke armband wordt ook een afbeelding van het kunstwerk geplaatst, zodat je zelf ook de link tussen de armband en het kunstwerk kunt zien!

Wat ik juist ook zo mooi vind aan deze armbanden vind, is dat er een verhaal achter de armbanden zit... de eerste hieronder is de Comtesse d'Haussonville  (klik op de naam voor de afbeelding van het schilderij).

Comtesse d'Haussonville - Jean-Auguste-Dominique Ingres.

Deze jonge, elegante en zelfverzekerde vrouw is Gravin Louise d’Haussonville. Ze is van 1842 tot 1845 door de Franse neo-classicistische Jean-Auguste-Dominique Ingres geportretteerd. De reden dat dit armbandje de naam van deze Gravin draagt komt door de prachtige lichtblauwe zijden jurk die ze draagt. Deze jurk is ook de reden dat Ingres er maar liefst drie jaar over deed om het portret af te maken. Er zijn ruim 60 studies (schetsen) van alleen al de jurk gevonden! Ingres begon te schilderen toen Louise 24 jaar was, het portret was uiteindelijk af op haar 27e.

De schitterende armband hieronder is de La Dame en Vert (klik op de naam voor de afbeelding van het schilderij).

La Dame en Vert - Henri Matisse.

Deze dame in het groen was één van Matisse’s meest geliefde modellen: Loulou Brouty. Zowel zijn vrouw Amélie en hun kinderen Marguerite, Jean en Pierre waren dol op haar. Zij brachten met z’n allen in 1909 de zomer door in Cavalaire, aan de Middellandse Zee.
Ondanks dat Loulou een heuse Parisienne was, doet dit turkooiskleurige schilderij mij aan China denken. Turkoois is een edelsteen die o.a. gewonnen wordt in China en veel in Chinese kunstnijverheidobjecten verwerkt wordt. Daarnaast lijkt het of Loulou een soort kimono draagt en haar amandelvormige ogen doen ook iets Aziatisch aan.

De derde armband hieronder is de Sir Brooke Boothby (klik op de naam voor de afbeelding van het schilderij).

Sir Brooke Boothby - Joseph Wright of Derby.

De aristocratische Engelsman was in 1776 bevriend met Rousseau, een belangrijke filosoof uit Zwitserland. Boothby bracht Rousseau’s laatste boek uit, twee jaar na Rousseau’s dood. Dat boek houdt hij vast op het schilderij. Zo op het eerste ogenblik lijkt hij erg chique gekleed en volgens de laatste mode (in 1781…). Een heuse gentleman. Maar als je goed kijkt zie je dat de knopen van zijn gilet en van de mouwen van zijn jas niet dicht zijn. Deze nonchalance wijst erop dat hij zich meer in het alternatieve circuit van intelligent, kunstzinnige en poëtische metgezellen bevond.

De filosofie achter deze schitterende armbanden is natuurlijk niet zomaar gekomen! Yvonne heeft zowel Kunstgeschiedenis (met een minor Vormgeving) als Communicatiewetenschap gestudeerd. Na jaren van het bezoeken van webshops leek het haar erg leuk om zelf eens een webshop te beginnen. Een spannende onderneming, maar uiteindelijk wel een logische keuze: bij Bracelet Boutique komt alles tezamen wat zij de afgelopen jaren geleerd heeft op het gebied van Kunstgeschiedenis, Vormgeving en Commerciële Communicatie.

Daarnaast heeft haar omgeving haar altijd gecomplimenteerd met haar klassieke doch modebewuste kleding- en accessoireskeuzes. Hierdoor is Yvonne ervan overtuigd dat zij het in zich heeft om de juiste armbanden in te kopen voor Bracelet Boutique die in de smaak zullen vallen bij andere modebewuste dames. De armbanden van Bracelet Boutique zijn gevarieerd: van heuse statement-armbanden tot wat klassiekere en meer draagbare modellen.

Een jonge bijzondere dame deze lieve Yvonne! Kun je niet wachten om ook zo'n prachtige armband te bestellen? Kijk dan snel op Bracelet Boutique! En ontvang 15% korting met code FABULOUSFEELING deze korting is geldig t/m 14 januari!

Wil je meer van Yvonne weten? Volg haar op Twitter


 
Hebben jullie al een armband van Bracelet Boutique? Welke heb je of welke zou je kiezen?
See you soon! Liefs xoxo Heidi

7 opmerkingen:

 1. Wat een ontzettend leuk concept! Sir Brooke Boothby, La Dame en Vert en Le Modèle Rouge zijn mijn favorieten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg mooi en klassiek mijn favo is de La Dame en Vert. Binnekort maar een bestelling plaasten :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Die armband met turkoois is prachtig!
  Kende de webshop nog niet, dus ik ga straks even een kijkje nemen ^_^

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ahh wat een lovely reacties weer :D thx ladies!

  @Priscilla: Ja Modèle Rouge is ook prachtig!
  @Liesjewiesje: Ja he :)
  @Fabienne & @Joni: ja doen meiden! Remember er loopt een kortingsactie t/m 14 jan. een klein weekje dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben al langer fan van deze webshop!:D La Dame en Vert is ook mijn favoriet! Ik ben er erg blij mee!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat wordt ik vrolijk van je site! I follow you <3

  BeantwoordenVerwijderen