vrijdag 13 juli 2012

Ladytalk: Bh's en borsten

Ik ben echt dol op lingerie, misschien niet helemaal een onderwerp wat je zo 1-2-3 opgooit maar we praten over alles wat met de vrouwelijke verzorging te maken heeft, dus waarom niet over lingerie en het onderdeel van de vrouw waar we toch trots op mogen zijn. We geven veel uit aan kleding, make-up, parfum etc. dus waarom dan niet aan dat prachtige setje wat je onder je kleding draagt. Persoonlijk vind ik mooie lingerie net zo belangrijk als de rest omdat het je een supervrouwelijk gevoel geeft.Alle lange tijd is er veel te doen rond de borsten van de vrouw, denk aan de Pink Ribbon actie(s). 1 op de 8 vrouwen in Nederland krijgt in haar leven borstkanker. En de kans erop neemt toe na je 30e. Onderzoek wijst uit dat je door lichamelijke beweging de kans kan verlagen to 25 à 30%. Uiteraard zijn er nog meer gezondheidtips die je kunt volgen om de kans te verlagen. Kijk bv eens op www.pinkribbon.nl.

Lief voor je borsten zijn is dus wel belangrijk, daarom is het ook belangrijk om een goede BH te dragen. Maar liefst 80% van de vrouwen schijnt een verkeerde BH te dragen. De kans op rugklachten, hangende borsten en ongemak kan dus hoger worden. Een goede BH staat ook veel mooier. Daarnaast kan het dragen van een verkeerde BH met bv beugels en ballijnen die teveel druk geven met name bij je oksel is niet fijn en is ook niet bevorderlijk voor je lymfeklieren.Laat je regelmatig een goed advies geven in de lingeriewinkel. Je kunt ook zelf 's meten watvoor maat je hebt, klik hier voor hoe je het zelf kan meten en klik hier om te checken of je BH naar behoren zit. Je borsten veranderen toch in de loop van de tijd qua structuur. Ook je BH :-) de bandjes gaan lubberen, etc etc. Let erop dat als je je BH's in de wasmachine stopt dat ze kunnen krimpen. Ieder half jaar een nieuwe BH wordt toch wel aangeraden.
Toen ik 22 was had ik maat 75 D, inmiddels zit ik op 75 F, terwijl ik niet zwaarder ben als toen en ik ook geen kinderen heb gekregen. De grootte van de borsten in Nederland neemt ook toe. Veel vrouwen met een grote cupmaat zijn nog steeds geneigd om een push-up te kopen, hierdoor hoeft het helemaal niet zo te zijn dat je borsten mooier uitkomen, integendeel zelfs! Een goede BH die verstevigd duwt je borsten als het ware al meer omhoog.


De lingeriespeciaalzaken die aan de hoge kwaliteitsnormen van Lingerie Styling voldoen, ontvangen een kwaliteitslabel dat jaarlijks opnieuw geëvalueerd wordt. Ze krijgen een raamsticker en een certificaat, waardoor vrouwen makkelijker een lingerie speciaalzaak kunnen herkennen.

Wat ik al aangaf, het is niet alleen goed om een mooie BH te kopen, maar het is ook leuk! Dat mooie truitje of topje komt veel beter uit en je kunt zelfs slanker lijken als je een goede BH draagt. Het is toch ook veel leuker als je in de spiegel kijkt en er zit geen saaie sloggie maar een prachtig setje om je lijf heen, doet wonderen voor je zelfbeeld *positif thinking* enne je mannetje vindt het ook errug leuk ;-)


Hoe belangrijk is mooie lingerie voor jou en wat is/zijn je favo merk(en)?

9 opmerkingen:

 1. Hier nog een lingerie-lover! Helemaal waar wat je zegt over het regelmatig checken van je maat want ik ben in de loop van de tijd behoorlijk afgeslankt en helaas mijn 'boobs' ook dus ik liep een tijdje in te grote BH's. Favo merken: Marlies Dekkers, Chantelle en Marie Jo.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. geweldige post! aubade is en blijft mijn favoriet al vind ik de prijzen soms echt belachelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelukkig nog meer lingerielovers! :D thx voor jullie reacties ladies!
  Chantelle en Aubade vallen bij mij ook onder het rijtje favo's. Maar mee eens, ik moet toch altijd wel 3x nadenken voordat ik een nieuw setje van zo'n prijs koop, thank god voor de uitverkoop hihi

  Jammer is dat dan he Deb, ergste is nog dat je je mooie ronding dan verliest.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. great blog! If you like we can follow each other and exchange some advice! I love to relate with other bloggers! It helps me improve! :) kisses!
  My Daily Style

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ah lingerie i love it. Sinds ik Marlies Dekkers heb ontdekt draag ik bijna niks anders meer.

  Via een hyves groep over Marlies Dekkers kwam ik tegen dat het afgeraden word om lingerie met wasverzachter te wassen het schijnt zo te zijn dat wasverzachter slecht is voor elastische materialen en bij de Marlies Dekkers stores raden ze aan om het te wassen met Robijn fleur en fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik vind lingerie ook echt top. Nu de sale ook in lingerie is ben ik al snel geneigd om van alles te kopen. Ik hou me in haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik vind lingerie ook erg belangrijk. Het is toch altijd net even dat extraatje dat je je wat mooier voelt. Ik vind de shows van Victoria's Secret ook altijd geweldig, zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Klopt idd miszblondiej! Dank je voor de aanvulling en tip! :D

  Heb ik ook Daantje haha!

  Daar kijk ik ook graag naar Kayla, echt supergaaf die shows! Ik heb in NY een winkel ervan bezocht, echt wauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb zelf ook grote borsten en ik vond het altijd heel erg lastig om leuke jeugdige modelletjes te vinden. Gelukkig veranderd de markt mee, en komen er steeds leukere kleuren enz erbij. Daar ben ik wel blij om.

  BeantwoordenVerwijderen