zondag 22 juli 2012

Lu'lur Hibiscus Tumeric Scrub

In mijn shoplogje zag je 'm al voorbij komen en heb ik er iets over verteld.
Vandaag wil ik graag een uitgebreider artikel er aan wijden.
Dit vrolijk geel ogende potje bevat 200 gram Lu'Lur Hibiscus Tumeric Scrub
Lu'Lur is een bodyscrub, ik ga je uitleggen hoe het werkt, waar het vandaan komt en wat het bevat... 
Lu'lur is het luxueuse ritueel dat prinsessen van de Koninklijke Paleizen van centraal Java ondergingen in de 40 dagen voordat ze gingen trouwen. Na het ritueel zag de bruid er mooi en relaxed uit en was ze voorbereid op haar leven als getrouwde vrouw. Men maakte een pasta van gemalen noten, rijst, sandelhout en heerlijk geurende olie en kruiden. Daarmee werd het lichaam ingesmeerd en door de gemalen noten werd je als het ware helemaal glad geschuurd. De behandeling sloot men af met een warme douche waarna het hele lichaam weer werd ingesmeerd met een soort gekruide yoghurt. Het resultaat was een heerlijk zacht en schoon velletje.Ingrediënten:

De scrub is op basis van rijstpoeder en hibiscus, deze maken je huid zacht en glad. De Tumeric ofwel kurkuma heeft een anti-oxiderende werking en bevordert de doorbloeding en is weefsel-versterkend. Daarnaast is jasmijn en sandelhout toegevoegd. Jasmijn werkt rustgevend, werkt ontsteking remmend en heeft een heerlijke exotische geur. De sandelhout heeft een warme houtgeur en werkt ook ontspannend. Lu'Lur betekend "huidbescherming"

Hoe gebruik je de scrub:

Je kunt de scrub met de speciale Lu'Lur Traditional Dry Oil aanmaken, je kunt ook kiezen voor een andere olie bv zoete amandel olie of advocadolie. Een andere manier is yoghurt gebruiken om de scrub mee aan te maken. Je kunt simpelweg ook voor water kiezen. Op bali maken ze een pasta met water, deze brengen ze aan op een droge huid en "rubbelen" de scrub van je huid. Dit heb ik zelf ook gedaan, het is wel wat stroef maar je ziet dat de dode huidcelletjes samen met de scrub van huid vallen. Je kunt je van tevoren ook afspoelen met water en vervolgens op je natte huid de scrub aanbrengen.
Wat ook fijn is, is dat je de scrub ook op je gezicht gebruiken als masker. Leng de scrub met water of yoghurt aan en verdeel het over je gezicht, (minimaal) 20 minuutjes laten inwerken en afnemen met lauwwarm water.Prachtig kleurtje he! :D kijk wel uit met je nagels, deze kunnen even geel zien na de behandeling maar gelukkig trekt dit snel weer weg.


Je ziet al dat de afgerubbelde scrub er iets donkerder van kleur is, alle dode huidcelletjes zijn mooi meegekomen. Wat ik wel had is dat mijn huid een beetje trekkering aanvoelde erna, wel zacht gelukkig maar ik moest wel een bodylotion aanbrengen. Ik wil 'm graag volgende keer met olie gaan gebruiken.


Heel goedkoop vond ik het potje niet, je betaald voor 200 ml €28,- maar je krijgt wel waar voor je geld, het is een bijzonder product, het is 100 puur en zuinig in gebruik.

Het is een paar webshops te koop, ik heb deze gekocht bij besopure.nl6 opmerkingen:

 1. Klinkt heel goed. Het ziet er apart uit zeg :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is zeker een bijzonder product. leuk ook om het verhaal erachter te horen. Hoe is de geur eigenlijk? Zelf gebruik ik eigenlijk nooit scrubs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De geur is wat kruidig, zoet maar niet te overdreven gelukkig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ziet er inderdaad apart uit.. Lijkt me een fijne scrub! Leuk ook zo'n knalkleurtje!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. I just love your blog. I'm a new follower. Maybe you want to follow back??

  XX
  http://bblluusshh.blogspot.com

  Happy holidays :)

  BeantwoordenVerwijderen