dinsdag 2 november 2010

Hairextensions...

Hebben jullie mijn nieuwe look al gezien??? Ik heb zaterdag hairextensions laten zetten... en ben er superrrrblij mee! Ik heb al veel vaker extensions in mijn haar gehad, maar ik moet zeggen dat ik nog nooit eerder zo tevreden ben geweest als nu :-)



De laatste keer dat ik ze had laten zetten was bij een kapsalon (2 jaar geleden) en destijds had ik matten van Balmain laten zetten. Ook heel mooi maar die zakken, naar mijn mening, vrij snel uit. De matten van Balmain kun je dan wel weer 2 tot 3 keer opnieuw laten zetten. Het systeem wat ik nu heb niet.
Ik heb nu 75 losse extensions laten zetten door Milou.
Milou werkt overdag als politieagente in Amsterdam, en heeft als hobby extensions zetten (erg grappige combi :-)) en heeft daar een Master degree in. Wat heel fijn is dat ze echt heel goed naar de val van het haar en de haarverdeling kijkt, ze plant er dus niet gewoon een paar rijtjes in. Milou zet de extensions in een salonnetje in Someren (vlakbij Eindhoven) en in de toekomst gaat ze dit ook in Amsterdam doen.

Ik knip mijn haar bijna altijd zelf (kapper met kappersvrees zeg maar ;-)) maar merkte dat ik door een behoorlijke haaruitval van de laatste tijd niet echt een mooie bos meer had.. niet dat ik nou superdik haar heb, maar ik bleek echt wat haartjes te verloren te zijn en er waren gewoon plukjes weg... dat was dus wel even wat lastiger zetten volgens Milou, maar ik vind echt dat ze het prachtig heeft gedaan!

Ik heb natuurlijk een "voor" foto gemaakt (lekker niets aan mijn haar gedaan die dag ;-)) en een "na" foto (hier kon ik het niet laten om even de krultang er in te zetten....



Wat belangrijk is en waar velen last van hebben met extensions is de verzorging.
Het is belangrijk om veel te borstelen en dan hoor je een borstel te gebruiken zoals hieronder (het liefste 1 met varkenshaar). Dan borstel je gemakkelijk langs je haar, zonder je haar en de bontjes (de bevestiging van de extension) te beschadigen en zonder dat je haar gaat vilten.

Ik gebruik voor de punten, vanaf bontjes, graag een borstel zoals hieronder, met van die ronde bolletjes op de uiteinden en hou mijn haar vast terwijl ik borstel.

Qua shampoo, kun je het beste een milde normale shampoo gebruiken, eigenlijk wat een shampoo hoort te doen is alleen schoonmaken. Merken als Fructis en Herbal bevatten fruitzuren, die tasten de bontjes aan en ook antiroos-shampoos of natuurlijke shampoos moet ook je echt vermijden bij extensions.

Conditioner en maskers mag je wel gebruiken, maar dan alleen in de punten en wat heel fijn is en wat ik je echt kan aanbevelen,  überhaupt een weldaad voor je haar, is OroFluido haarolie.

Het plakt niet, je haar wordt er niet vet van gaat prachtig glanzen. Echt een wondermiddel!


Ik ben zelf geen voorstander om veel stylingsproducten te gebruiken, ik heb zelf al zeer delicaat haar en gebruik dit zelden, vele producten drogen je haar erg uit en of maken het zwaar. Kijk dus ook uit met extensions, laat het ook af en toe rusten en ga niet teveel in de weer met apparaten (ook zonder extensions aan te bevelen).

Verder wat je nog moet weten over extensions is dat het niet nat mag zijn met slapen, je kunt bv ook met een vlecht slapen. Je haar nooit ondersteboven onder de kraan wassen en na het wassen niet droogwrijven maar je haar deppen en er een handdoek om wikkelen (ook zonder extensions weer aan te bevelen).

Nu vraag je je misschien nog af, hoeveel geld was je kwijt. Ik was nu, alles inclusief, € 142,- kwijt. Het is even veel geld, ook voor mij, maar voor extensions-begrippen is dit erg goedkoop! Ik had zelfs voor slag gekozen en dit is zelfs nog duurder! Maar wat ik al zei, het is Milou haar hobby en verdient er ook weinig aan. Ik ben er echt gelukkig mee, omdat ik met toch niet prettig voelde met mijn haaruitval. En gelukkig ging Milou er erg goed en lief mee om! 

Wil je meer info over extensions laten zetten bij Milou, dan kun je haar mailen: milouke16@hotmail.com

xoxo Heidi

10 opmerkingen:

  1. Mooi hoor :) Geniet ervan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wauw! Dat wil ik ook! Inclusief de krullen want die heb ik niet, en als ik ze heb gemaakt dan zijn ze snel weer foetsie...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank jullie wel lieverds! Ben er ook echt blij mee!

    @ Steffie, weet je wat goed werkt, een carmenset zetten en sprayen met een goede haarlak, Fudge "cement" bv is geweldig! Goed laten afkoelen en langzaam de rollers uithalen. Beetje losschudden en dan heb je echt een goede krullenbos :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Echt mooi!
    Zag de foto al op twitter maar was helemaal vergeten dat het hair extensions zijn.
    Vind de krullen erg mooi.
    Ik heb zelf clip in extension maar nu ik me haar weer donker heb kan ik ze helaas niet meer in doen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Staat je echt heel erg mooi! Ik vind je trouwens een hele mooie meid :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hoi Heidi, je zegt zelf fijn haar te hebben. Heb je geen last van haaruitval of haarbreuk door de extensions? Ik heb zelf erg fijn, breekbaar haar en een paar keer extensions laten plaatsen. Mijn haar lijkt een stuk dunner dan voorheen. Zit erover te twijfelen om weer extensions te laten zetten, want ik vind het altijd wel mooier staan. Maar ben erg bang dat het haar er nog dunner van wordt of dat ik kale plekken krijg. Wat is jouw ervaring wat betreft de gezondheid van je haar als je de extensions laat verwijderen? Groetjes, Stephanie

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Stephanie, Dank je voor je reactie en vraag, ik ben altijd blij met vragen :-)
      Ik heb eenmalig de losse extensions gehad en ben nu weer overgestapt naar matten. Ik heb gelukkig nog nooit kale plekjes gehad maar inmiddels na jaren ervaring met extensions ben ik langzaamaan wijzer geworden op dit gebied. Als je fijner haar hebt zal ik zeker de maten adviseren en dan vast laten maken met "clipjes" soort metalen ringetjes die vastgeknepen worden. Laat je ze met waxjes vastzetten dan lijd je haar meer, tevens met het verwijderen van de waxjes. Het zijn 5 matten die met ±6 clipjes worden vastgezet, dit zorgt dat de "druk" op je haar minder wordt. Je hebt dus ook geen last meer met het uithalen want er komt geen warmte of chemische verwijdermiddel aan te pas. Om de 6 weken moet je deze laten opschuiven want hoe langer je wacht, hoe meer je de kans krijgt dat je haar eronder lijd en uiteindelijk gaat breken. Waar je altijd rekening mee moet houden is dat je een shampoo gebruikt met zo min mogelijk alcohol. Lak en mouse zo min mogelijk in je extension en goed verzorgen met een masker en/of conditioners. Nooit met nat haar slapen en het beste is met een vlecht te slapen. Mijn haar is nu steeds gezonder en voller aan het worden maar omdat het zo fijn is breek het van nature helaas wel wat meer als vol en dik haar. Gelukkig belasten de matten mijn haar minimaal of wellicht helemaal niet meer. Ik probeer ook zo min mogelijk te stijlen en föhnen. Wat misschien iets voor je is, is de flipover, ik heb er nu een aantal mensen mee gezien en het ziet er echt super uit, het zit alleen niet vast dat helaas niet. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen en mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het uiteraard graag :-)

      groetjes Heidi

      Verwijderen